tirsdag 29. oktober 2013

BIFF: God loves Uganda



Nok en sterk dokumentar, denne gang om amerikanske evangeliske kristne på deres korstog for å frelse Uganda. I denne frelsen ligger selvsagt å utrydde homofili, som blir sett på som den en synd like stor som pedofili. Å høre hvordan disse menneskene snakker om homofile er hjerteskjærende, rett og slett. Man blir både sint og utrolig trist, spesielt fordi de fleste misjonærene er unge mennesker som burde vite bedre.

Det å få "være med" i begravelsen til lederen i SMUG (Sexual Minorities of Uganda), David Kato, var også veldig sterkt. Over kisten lå regnbueflagget, men til og med i begravelsen snakket presten også der snakke om at homofili er en synd, når man vet at han ble drept nettopp fordi han var homofil og leder av SMUG.

Heldigvis var det noen lyspunkter i filmen. Vi møtte en prest fra Uganda som hadde flyktet til USA fordi han var positiv til homofile, og derfor ikke kunne være prest i hjemlandet sitt mer. Han jobber for saken fra USA, og er en positiv drivkraft. Vi møtte også en tidligere biskop i Uganda som ble sparket ut av kirken pga at han ikke fordømte homofile. Han "tok over" begravelsen til Kato og ga han en verdig bårenedsettelse.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar